Крила успіху: як проект змінив життя жінок Близнюківщини

Дата: 07.10.2024 08:10
Кількість переглядів: 99

Фото без опису05 жовтня 2024  року у місті Полтава відбулася зустріч випускниць проекту «Крила» в рамках Програми обласного заходу (Харківська область). Учасниці проекту з Близнюківської та інших трькох громад презентували свої бізнес-ідеї та розповіли про те, як проект допоміг їм досягти успіху.
Під час заходу начальниця відділу економічного розвитку, інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту Близнюківської селищної ради, випускниця проекту, Вікторія Корнієнко, взяла участь у панельній дискусії «Проєктна діяльність як інструмент розвитку територіальних громад», присвяченій впливу проекту "Крила" на формування жіночих ініціатив та економічний розвиток громади.

Історія проекту

Проект «Крила» став потужним імпульсом для розвитку жіночого потенціалу в нашій громаді. Триваючи протягом трьох років, він забезпечив учасницям цінні знання та навички, що дозволили їм розкрити свій потенціал і досягти нових висот. Завдяки проекту, жінки Близнюківщини стали більш впевненими в собі, економічно незалежними та активними громадянками.

Проект виявився новаторським, адже до того часу в громаді не було аналогів таких масштабних ініціатив, спрямованих на розвиток жіночого підприємництва. «Крила» стали інкубатором для нових ідей та впевненості в собі, сформувавши в учасниць звичку до постійного розвитку.

Тривалість проекту у Близнюківській громаді  - стартував навесні 2021 року, останній (7 цикл) завершився влітку 2024 року.

Мета проекту - надання жінкам знань, навичок та можливостей для розвитку власного бізнесу та особистісного зростання.

Статистика проекту по Близнюківській громаді за час реалізації проєкту:
- взяли участь в програмі - 101 жінка
- завершили участь в Майстерні Можливостей - 83 жінки
- пройшли тренінги з покращення навичок працевлаштування - 12 жінок
- пройшли тренінги з основ започаткування та ведення бізнесу - 50 жінок
- написали бізнес-план - 44 жінки, з них отримали підтримку у вигляді закупівлі обладнання або курсів - 31 жінка

У майбутньому в громаді планується продовжувати розвивати подібну ініціативу, організовувати нові тренінги, форуми з обміну досвідом, інформаційні заходи про можливості та програми підтримки для жінок, сприяти реалізації жіночих проектів та їх згуртованості та об’єднань. 

Стратегія розвитку громади передбачає врахування інтересів всіх категорій населення, зокрема й жінок. Завдання “трансформації бізнесу під потреби мешканців громади” є одним із пріоритетів, оскільки сприяє досягненню економічного успіху та добробуту усіх категорій і груп мешканців громади.

Висновок Проект «Крила» довів, що інвестиції в жінок – це інвестиції в розвиток громади. Завдяки цьому проекту, жінки Близнюківщини стали більш економічно незалежними, впевненими в собі та активними учасницями громадського життя. Проект заклав міцний фундамент для подальшого розвитку жіночого підприємництва в громаді. Завдяки «Крилам» жінки Близнюківщини отримали бажання об’єднуватися, діляться досвідом та підтримують одна одну.
 

Довідково:
Проект “Крила” (Жінки залучені: шлях до зростання та економічної безпеки) впроваджується організацією Пакт завдяки підтримці Уряду Канади.

Проєкт Крила протягом чотирьох років реалізовувався в чотирьох областях України: Харківській, Полтавській, Львівській, Київській. В кожній з цих областей - в 5 пілотних громадах. В Харківській області - це Близнюківська, Лозівська, Мерефянська, Нововодолазька та Коломацька.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень