Процедура подачі позаконкурсного проекту

Дата: 16.09.2024 14:10
Кількість переглядів: 12

Фото без опису     Міжнародний фонд «Відродження» щороку оголошує десятки грантових конкурсів, спрямованих на підтримку різних ініціатив громадянського суспільства. Цей механізм існує, зокрема, для того аби дати можливість подати на розгляд суспільно корисну ініціативу поза конкретними конкурсними пріоритетами.

Етап 1. Ознайомитись з пріоритетами програм

Процедура подачі позаконкурсних проєктів дещо відрізняється від конкурсної. Зазвичай конкурси мають чітко визначену тему, пріоритети та дедлайни для подання заявок. Подача проєкту поза конкурсом означає, що ви не прив’язані до конкретних термінів або тематики конкурсу.

Міжнародний фонд «Відродження» має глобальні стратегічні пріоритети та завдання, які реалізуються в рамках п’яти основних програмних напрямів. Ці пріоритети та завдання слід враховувати при подачі проєкту:

  • Права людини та правосуддя: сприяє притягненню росії до відповідальності за злочини війни, продовженню реформ правосуддя в Україні та захисту фундаментальних свобод.
  • Соціальний капітал: розбудовує та посилює спільноти, які є опорою відкритого суспільства, створює передумови для громадського діалогу та згуртованості на засадах демократичних цінностей.
  • Громадянська стійкість: усуває прогалини в захисті ВПО, ветеранів війни та сімей загиблих, сприяє згуртованості, інтеграції та інклюзії на рівні громад.
  • Демократія та належне врядування: допомагає зберігати в Україні стійку демократію та робити українське врядування прозорим та підзвітним.
  • Європа та світ: підтримує європейську інтеграцію як засіб для запровадження дієвих реформ у сферах демократизації, прав людини, належного врядування та верховенства права на основі кращих практик.

Отже, якщо ви маєте ідею проєкту, першим кроком буде ознайомлення з інформацією на сайті Фонду щодо його стратегічних пріоритетів та пріоритетів окремих тематичних програм. Зробити це можна у розділі «Програми» на сайті.

Етап 2. Заповнення аплікаційної форми

Наступним етапом є заповнення аплікаційної форми. Міжнародний фонд «Відродженя» має одну стандартну аплікаційну форму, яка використовується як при подачі проєктів на конкурси, так і позаконкурсно. Заванитажити її можна у розділі «Конкурси та гранти»

Крім аплікаційної форми потрібно заповнити і додати до заявки:

  • детальний бюджет проєкту (форма бюджету також є у пакеті аплікаційних документів);
  • установчі документи організації (виписка з ЄДР, статут);
  • СV виконавців (якщо передбачено залучення експертів поза штатом організації);
  • листи підтримки чи меморандуми (якщо проєкт передбачає співпрацю з громадою, органами влади чи іншими організаціями);
  • та інші додатки, передбачені специфікою вашого проєкту.

Етап 3. Очікування результатів

У випадку позаконкурсних проєктів, точної дати оголошення результатів розгляду проєктів немає. Як правило, розгляд позаконкурсних заявок займає від 1 до 2 місяців. Такий не малий термін повʼязаний з процедурою прийняття рішень у Фонді – рішення про фінансування проєктів приймається у два етапи. На першому заявку оцінюють співробітники Фонду, а на другому Експертна рада Програми, на яку було подано проєкт. 

Етап 4. Укладання договору та звітування

На основі рішення Експертної ради/Правління, Фонд оголошує про підтримку проєктної пропозиції або відмову в наданні гранту. З аплікатном підписується договір, а грантові кошти перераховуються на окремий рахунок організації. Протягом проєкту Фонд слідкує за його виконанням, досягненням цілей та використанням коштів. Після закінчення проєкту організація подає детальний описовий та фінансовий звіти, які перевіряються працівниками Фонду. Ключові проєкти додатково перевіряються незалежними аудиторами.

Отже, подача проєкту позаконкурсними пропозиціями має дещо відмінний порядок. Для цього необхідно ознайомитись із пріоритетними напрямками програм Фонду, які представлені на офіційному сайті. Далі необхідно заповнити аплікаційну форму, бюджет та інші тематичні заявки. Наступним етапом є очікування рішення Експертної ради або Правління щодо вашої заявки. Фінальний етап – укладання договору та звітування діяльності вашої організації. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень