Проєкт "Шлях додому"

Дата: 26.02.2024 09:09
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 лютого 2024 року повернено на територію вільної України 67 дітей, які були переміщені у рф або на непідконтрольні уряду України території.

Під час повномасштабної війни росія перемістила тисячі українських дітей в рф, на підконтрольні їй території України, а також в Білорусь; нав’язала їм російське громадянство, примусово влаштувала у російські прийомні родини та створила перешкоди для возз’єднання цих дітей із батьками та Батьківщиною.

Чимало дітей через різні причини опинилися на захоплених росіянами територіях без біологічних батьків, і рф перешкоджає вивезенню цих дітей на вільну територію України для возз’єднання з рідними сім’ями.

 

  Команда проєкту працює над:

  • розшуком та поверненням додому українських дітей, переміщених у рф або на непідконтрольні уряду України території.

  • створенням ефективного й максимально безпечного алгоритму повернення/вивезення дітей;

  • супроводом сімей після возз'єднання родини, шляхом роботи з ними соціальних працівників, фахівців соціальної роботи, кейс-менеджерів, психологів.

 

Якщо Ваша дитина стала жертвою переміщення в рф або на непідконтрольну уряду України територію, будь ласка, зверніться до нас за контактами:

► Номер телефону — +380 (50) 015 58 46 

► Facebook сторінка (пишіть у приват) — Українська мережа за права дитини

► Електронна адреса — ucrn.office@gmail.com

 

 МИ ДОПОМОЖЕМО ПОВЕРНУТИ ВАШУ ДИТИНУ НА ТЕРИТОРІЮ ВІЛЬНОЇ УКРАЇНИ.

===

Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine реалізує проєкт «ШЛЯХ ДОДОМУ», спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених у рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Також нашими партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій УкраїниОфіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини.

Матеріали, розроблені у рамках проєкту, не обов'язково відображають офіційну позицію Save the Children.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень