Відділ обслуговування громадян № 14 Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області інформує

Дата: 01.11.2022 15:09
Кількість переглядів: 195

Фото без опису   Передача функцій призначення та виплати  субсидій та пільг органам Пенсійного фонду України

 

  З 1 жовтня 2022 року розпочата поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України. Із жовтня Пенсійний фонд здійснює виплату призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій і пільг.

        Виплати проводитимуться незалежно від того, є субсидіант або пільговик пенсіонером чи не є.

        До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій і пільг, як і механізм їх призначення не змінюються. Прийом документів від громадян та призначення виплат у жовтні- листопаді проводитимуть органи соціального захисту населення. Всі дані для виплат надходять до Фонду в електронному вигляді. Зазначені виплати пенсіонери отримали на картки через банківські установи та з доставкою листоношами — через поштові відділення. Решта отримувачів так само отримують субсидії та пільги на карткові рахунки та через поштові відділення.

        Основна мета передачі функцій призначення, нарахування та виплати житлових субсидій та пільг від управління праці та соціального захисту населення полягає в можливості прийняття органами Пенсійного фонду документів і надання  за екстериторіальним принципом.  Це особливо актуально в умовах воєнного стану, коли велика чисельність громадян покинули місця постійного проживання через бойові надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу  за місцем тимчасового перебування.

        Екстериторіальний принцип прийому громадян та централізація виплати дозволить забезпечити соціальною підтримкою відповідні категорії громадян незалежно від місця їх проживання і звернення за допомогою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень