ЗАЯВА Близнюківської селищної ради про засудження агресії російської федерації та підтримку цілісності і незалежності України

Дата: 13.05.2022 15:17
Кількість переглядів: 1423

24 лютого 2022 року росія вторглася в Україну під абсурдним приводом тотальної «денацифікації» та «демілітаризації» суверенної, незалежної та демократичної держави. Відтоді російські сили нищать нашу державу, руйнують міста і села, вбивають і катують наших громадян.

        Російське вторгнення спричинило одну з найбільших гуманітарних криз у Європі з часів Другої світової війни не тільки через сам факт ведення війни в мирних українських містах, а й шляхом цілеспрямованого руйнування цивільної інфраструктури та житлових районів. Деякі українські міста зрівняні з землею, багато знаходяться на межі гуманітарної кризи й терміново потребують створення «гуманітарних коридорів» для евакуації цивільного населення.

       З початком війни російська федерація порушила невід’ємне право кожної дитини – право на життя, гарантоване Конвенцією ООН. Через напад загарбника нині всі права українських дітей порушені повністю. Бо виявилося, що для росії всі ці права не мають жодного значення. А близько чотирьох мільйонів – половина наших дітей! – стали вимушеними переселенцями: у них більше немає звичного дому, а доля багатьох взагалі невідома.

       Однією з найбільших небезпек нинішньої ситуації є ядерна небезпека. Наразі Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція в Європі, що складається з 6 енергетичних блоків, контролюються російськими силами. Це становить загрозу не тільки для Європи, але і для всього світу.

       Російська агресія має згубний вплив на світову продовольчу безпеку та погіршує гуманітарну ситуацію в багатьох країнах через руйнування сільськогосподарської інфраструктури і блокування торговельної діяльності в акваторії Чорного та Азовського морів. Це все значною мірою підриває глобальні цілі сталого розвитку.

      Визнаючи, що військові дії російської федерації на суверенній території України мають масштаб, небачений у Європі протягом десятиліть, 141 держава світу підтримала резолюції ГА ООН з вимогами до рф стосовно припинення агресії проти України.

      Від імені Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області як єдиного органу, через який здійснюється місцеве самоврядування, розцінюючи означені вище дії російської федерації проти територіальної цілісності та суверенітету України як такі, що спрямовані на знищення Держави Україна та українського народу, Близнюківська селищна рада цією Заявою:

1.Засуджує агресію російської федерації та підтримує цілісність і незалежність України.

2. Підтримує звернення Верховної Ради України від 14 квітня 2022 року про визнання дій російської федерації геноцидом українського народу та приєднується до загальнодержавної заяви.

Перемога буде за нами! Єдність зусиль в протистоянні агресору зробить цю перемогу швидкою та переконливою!

(Додатково Рішення   ХХVІІІ позачергової сесії VІІІ скликання №740-VІІІ від 12.05.2022 р.)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень