Прокуратура інформує

Дата: 15.02.2022 17:46
Кількість переглядів: 391

Лозівською окружною прокуратурою упродовж 2021 року вживались організаційно-практичні заходи щодо забезпечення належного виконання покладених законом функцій та завдань, зміцнення законності, посилення захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави.

Внаслідок вжитих у взаємодії з іншими правоохоронними органами заходів в цілому відзначається тенденція до зменшення злочинності.

Протягом 2021 року по Близнюківській територіальні громаді в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 165 кримінальних правопорушень, що на -37,7% менше ніж за аналогічний період минулого року (265).

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, спостерігається динаміка щодо зменшення на 12,5% кількості злочинів, вчинених проти життя та здоров’я особи– 21 зареєстрованих фактів у минулому році, проти 24 у 2020 році.

Залишилась не змінною кількість умисних убивств - 1. Зменшилася кількість злочинів за фактами тяжких тілесних ушкоджень з 2 до 0.

Спостерігається динаміка до зменшення кількості злочинів проти власності на 12,5%  з 48 до 42.

Збільшилася питома вага кримінальних правопорушень, у яких прийнято рішення про закриття з реабілітуючих підстав (46,6% проти 61,5%).

За результатами досудового розслідування до суду скеровано кримінальних правопорушень з урахуванням минулих років щодо 48 злочинів.

Протягом 2021 року вчинено 1 умисне вбивство, яке розкрите.

Злочини щодо умисних тяжких тілесних ушкоджень не реєструвалися.

Зареєстровано 1 злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

Станом на кінець року залишок незакінчених кримінальних проваджень склав 467.

Крім того, триває робота правоохоронних органів територіальної громади на пріоритетних напрямах.

Зокрема, до суду направлено 3 обвинувальних актів стосовно 3 осіб у сфері охорони навколишнього природного середовища із збитками 31 тис. грн., та накладено арешт на майно осіб на зазначену суму.

Також,  окружною прокуратурою до суду направлено 2 обвинувальних актів стосовно 2 осіб у сфері порушення земельного законодавства, із збитками 426 тис. грн.

Упродовж 2021 року прокурорами виявлено та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 9 вчинених та раніше не облікованих слідчими кримінальних правопорушень, з яких до суду направлено 2 обвинувальні акти.

Скасовано 37 постанов про закриття у кримінальних провадженнях та надано 162 письмові вказівки.

Прокурорами надіслано до суду 2 клопотання про взяття під варту підозрюваних.

При здійсненні судочинства за участю прокурорів Близнюківського відділу Лозівської окружної прокуратури з прийняттям рішення всього розглянуто 55 кримінальних проваджень, з них: розглянуто з постановленням вироків  35, закрито за заявою потерпілого у зв’язку з відмовою від обвинувачення 3, з прийняттям рішення у підготовчому засіданні 13 .

Пред’явлено 6 позовів на загальну суму 874,9 млн. грн.

З питань земельних відносин заявлено 2 позови на загальну площу 125 га вартістю 874 млн грн, задоволені 3 позови щодо повернення земельних ділянок площею 115 га, вартістю 481 млн. грн.

У сфері охорони навколишнього природного середовища заявлений 1 позов на суму 31 тис. грн., який задоволений

У бюджетній сфері заявлені 3 позови на суму 85 тис. грн., з яких 2 добровільно виконані на суму 42 тис. грн.

При здійсненні  нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах із вжиттям заходів розглянуто 7 документів прокурорського реагування.

При здійсненні  нагляду за додержанням законів при застосуванні  заходів впливу за адміністративні правопорушення розглянуто 7 документів прокурорського реагування.

Упродовж 2021 року працівниками Близнюківського відділу Лозівської окружної прокуратури розглянуто 25 звернень, з них вирішено по суті 12 звернень, направлено за належністю для вирішення в інші відомства 13 звернень.

Лозівською окружною прокуратурою і надалі вживатимуться заходи, в тому числі скоординовані з іншими правоохоронними органами, щодо протидії злочинності та корупції, зміцнення стану законності, забезпечення прав і законних інтересів жителів Лозівської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень