Селищний голова відвідав їдальню Близнюківського ліцею

Дата: 27.01.2022 10:37
Кількість переглядів: 342

Фото без описуОчільник громади Геннадій Король вирішив поцікавитися у школярів, чи смакує їм здорове харчування, та особисто спробувати страви з нового меню.

«Двічі протягом дня відвідав їдальню Близнюківського ліцею. Перший раз під час обіду школярів, які харчуються за батьківські кошти, вдруге – коли їли учні групи продовженого дня. Що можу сказати? Страви апетитно виглядають, смачні та корисні, - зауважив селищний голова. - Стверджувати, що всі діти в захваті, – неправда. Комусь подобається настільки, що тарілки за п’ять хвилин були порожні, комусь зовсім не до смаку. Впевнений, що з часом ця ситуація вирівняється. Швидко сформувати нові смакові звички неможливо. Вдячний вчителям, які проводять відповідну роз’яснювальну роботу, акцентуючи увагу на перевагах здорового харчування».

Нагадаємо, що наразі у Близнюківському ліцеї та його філіях харчування організоване наступним чином:

????Харчування учнів за батьківські кошти. Після обговорення з батьками було прийняте рішення, що вартість такого меню складає 10 гривень на день, і це буде перша страва, хліб та напій.

????Харчування дітей пільгового контингенту здійснюється повністю за рахунок бюджету громади. Денна вартість меню на одну дитину не може бути менше 61 гривні.

????Вартість харчування учнів, які перебувають у групах продовженого дня, також не може бути менше 61 гривні. Половина цієї суми – батьківська плата, половина – місцевий бюджет.

Близнюківський ліцей та його філії мають єдине меню, яке оновлюється щодня на сайті закладу - http://bliznjuky.licey.org.ua/menju-na-sogodni-13-51-15.../.

На жаль, більшість змін у нашому суспільстві не минають без своєрідної «ложки дьогтю» у «діжці меду». Оновлення стандартів шкільного меню не стало виключенням.

«Суспільний інтерес до закупівлі за завищеними цінами спецій відділом освіти, культури, молоді та спорту Близнюківської селищної ради допоміг нам уникнути нераціонального використання бюджетних коштів, - прокоментував ситуацію селищний голова. – Учора на засіданні виконавчого комітету було прийняте одностайне рішення розірвати вказаний договір та всі угоди з цим постачальником. Також будуть проаналізовані всі домовленості з іншими постачальниками продуктів харчування до дитячих садків та шкіл громади. А керівнику відділу освіти, культури, молоді та спорту буде оголошено догану».

За словами Геннадія Короля, селищна рада не знімає з себе відповідальність за цю неприємну ситуацію, але без спільних дій батьків та педагогічної спільноти змін годі чекати:

«Наголошую! Не мовчіть! Особливо звертаюся до керівників освітніх закладів, які «пробачають» постачальникам неякісні продукти та ще й за захмарними цінами. Цього у Близнюківській громаді бути не повинно!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень