Увага! Оплата з спожитий газ

Дата: 28.09.2021 10:02
Кількість переглядів: 801

Фото без описуНезабаром розпочнеться опалювальний сезон. Пропонуємо

споживачам природного газу відповіді на найпоширеніші запитання:

?На мою думку, має місце некоректне нарахування оплати за послугу з постачання природного газу, яке не відповідає фактичним показанням лічильника. Як визначаються обсяги споживання природного газу?

?Обсяги споживання природного газу визначаються згідно з Правилами комерційного обліку природного газу в газорозподільній системі, визначеними розділом IX Кодексу газорозподільних систем.

Відповідно до п.4 глави 4 вищевказаного розділу, побутові споживачі зобов’язані щомісяця станом на 1 число місяця знімати фактині показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надати їх АТ «Харківгаз» засобом телефонного зв’язку; на електронну адресу; через особистий кабінет на сайті.

У разі неотримання АТ «Харківгаз» до 06 числа місяця, що настає за розрахунковим, показань лічильника газу об’єм розподілу та споживання природного газу по об’єкту споживача за попередній місяць визачається на рівні планового місячного об’єму споживання за відповідний період.

?У мене відсутня можливість передати показання лічильника. Чи можу я здійснювати оплату за спожитий газ за фактичними показаннями?

?Так, у разі неможливості передачі показань, або незгоди з проведеними нарахуваннями, абонент проводить оплату за спожитий природний газ виключно за фактичними показаннями свого приладу обліку (пункт 4 глава 4 Кодексу газоросподільних мереж).

Також повідомляємо, що до 30 вересня продовжено строк підключення абонентів до тарифу «Твій газ Рівномірний платіж». У рамках пропозиції клієнт сплачує до 25 числа місяця, в якому здійснюється постачання природного газу, однакову суму незалежно від обсягу спожитого газу.

Більше про тариф – за посиланням: https://kh.gaszbut.com.ua/rates/rivnomirnij-platiz-18


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень