Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації повідомляє

Дата: 07.07.2021 09:42
Кількість переглядів: 561

Фото без описуВідповідно до вимог чинного на теперішній час законодавства України, технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання та газового обладнання багатоквартирних житлових будинків та індивідуальних домоволодінь повинно виконуватись за рахунок споживачів, в тому числі і побутових.

Крім того, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розроблено проект Типового договору на технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання житлових (багатоквартирних) будинків, який знаходиться на стадії погодження.

Договір є публічним та ним передбачається надання відповідних послуг Оператором ГРМ (АТ «Харківгаз», АТ «Харківміськгаз») , а у разі вже укладеного договору з іншою організацією, Оператора ГРМ має бути про це проінформовано протягом 15 днів з моменту укладання такого договору.

Важливим також є те, що у разі не укладення Типового договору з Оператором ГРМ протягом 30 днів з моменту його надання споживачеві, такий договір укладається автоматично, що також передбачено  чинним законодавством України.

З переліком організацій, в яких є всі необхідні дозволи для проведення робіт з технічного обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових систем газопостачання можна ознайомитись на офіційному сайті Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень