Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації повідомляє

Дата: 07.07.2021 09:42
Кількість переглядів: 540

Відповідно до вимог чинного на теперішній час законодавства України, технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання та газового обладнання багатоквартирних житлових будинків та індивідуальних домоволодінь повинно виконуватись за рахунок споживачів, в тому числі і побутових.

Крім того, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розроблено проект Типового договору на технічне обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання житлових (багатоквартирних) будинків, який знаходиться на стадії погодження.

Договір є публічним та ним передбачається надання відповідних послуг Оператором ГРМ (АТ «Харківгаз», АТ «Харківміськгаз») , а у разі вже укладеного договору з іншою організацією, Оператора ГРМ має бути про це проінформовано протягом 15 днів з моменту укладання такого договору.

Важливим також є те, що у разі не укладення Типового договору з Оператором ГРМ протягом 30 днів з моменту його надання споживачеві, такий договір укладається автоматично, що також передбачено  чинним законодавством України.

З переліком організацій, в яких є всі необхідні дозволи для проведення робіт з технічного обслуговування газового обладнання та внутрішньобудинкових систем газопостачання можна ознайомитись на офіційному сайті Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень