5 хвилин з очільником громади

Дата: 22.04.2021 15:00
Кількість переглядів: 1032

Фото без описуП’ять хвилин з очільником громади

Головні новини Близнюківщини за минулий тиждень у короткому огляді

????Старости та старостинські округи

15 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон щодо розвитку інституту старост. Але до цього часу закон не підписано Президентом, тому передбачені документом норми щодо створення старостинських округів не можуть бути застосовані.

«Зараз спеціалісти селищної ради працюють над розробкою положення про громадські обговорення кандидатур старост, які є обов’язковими, - розповів Геннадій Король. – Також триває робота над формуванням старостинських округів. Про результати ви дізнаєтеся вже на найближчій сесії, яка відбудеться 20 травня. До цього часу, будь ласка, не робіть поспішних висновків стосовно того, яке майбутнє чекає на вашу територію».

????Медицина та соціальний захист

На останньому засіданні виконавчого комітету селищної ради, який відбувся 21 квітня, було надано матеріальну допомогу восьми жителям селищної ради на суму 26 тисяч гривень.

Зараз селищна рада активно шукає можливості покращити рівень медичного обслуговування населення та збільшити кількість послуг, які отримують жителі громади.

Так, вже з початку цього тижня у КП «Близнюківська ЦРЛ» працює новий лікар-невропатолог Оксана Хлівна. Вона приймає пацієнтів з 8:00 до 14:30.

Геннадій Король зазначив, що наразі вивчаються особливості спіпраці з приватними клініками Харкова. Планується залучати спеціалістів, яких немає у місцевій лікарні, щоб люди з нашої віддаленої громади були у максимально можливих комфортних умовах.

????Освіта

На жаль, цього тижня більше, ніж зазвичай, батьки школярів нарікали на те, що вчителі не проводять онлайн-уроків. З директорами зазначених у скаргах освітніх закладів начальником відділу освіти, культури, молоді та спорту Леонідом Бондаренком було проведено відповідні бесіди.

«Зауважую, що, за словами батьків, мова йде про відсутність дистанційного навчання у школах, де у дітей є відповідні гаджети та підключення до інтернету», - прокоментував ситуацію Геннадій Король.

Слід зазначити, що чи повернуться діти за парти з понеділка наразі невідомо, адже Харківщина станом на сьогоднішній день перебуває у «червоній» зоні епіднебезпеки.

На жаль, карантинні обмеження негативно вплинули не лише на шкільну, але і на позашкільну освіту. Нагадуємо, що цього року на позашкільну освіту з бюджету громади було виділено 511 тисяч гривень. Для порівняння, це на 200 тисяч більше, ніж використали минулого року.

Окреме нагадування для батьків! Жодних довідок про склад сім’ї брати та нести у відділ освіти, культури, молоді та спорту батькам не потрібно. Для цього існує електронний документообіг, який значно полегшує життя мешканцям громади.

????Земельні питання та податки

Протягом поточного тижня у земельних питаннях у нашій громаді виникало багато конфліктних ситуацій. Близнюківцям «не давали спокою» дороги.

Наші спеціалісти працювали на території колишньої Острівщинської та Олексіївської сільських рад, де надійшли скарги від місцевих жителів про розорювання доріг.

«Під час обстеження в селі Микільське «приємно» вразила не лише розорана дорога, але і виявлені самовільно зайняті земельні ділянки, підготовлені під посів, - розповів селищний голова. – Із зазначених питань будуть підготовані звернення до відповідних служб. У нашій громаді все має бути за законом».

Також Близнюківська територіальна громада оголосила конкурс з відбору виконавців земельних торгів з продажу прав оренди на земельні ділянки. Детальна інформація про торги розміщена та офіційному сайті громади - https://bliznjuki-selrada.gov.ua.

Цього тижня проведено розчистку від порослі узбіч доріг «Лозова-Роздолівка» та у напрямках Уплатного та Самійлівки. Роботи відбуваються за погодженням зі Службою автомобільних доріг.

І до приємних новин. Герої цього тижня – група жителів Острівщинської сільської ради, які самоорганізувалися задля облаштування території під дитячий майданчик. На толоці щодня працюють і діти, і дорослі.

"Сьогодні я вирішив відвідати цих людей, щоб особисто поспілкуватися і дізнатися про їхні побажання стосовно майданчика. Мушу визнати, що приємно вражений, адже я на власні очі побачив суть децентралізації – люди не чекають дива, конкретно формулюють владі свої потреби та роблять все, що від них залежить, щоб швидше досягти результатів", - зазначив селищний голова.

Активні острівщинці, користуючись нагодою, звернулися до селищного голови з проханням облаштувати у селі автобусну зупинку та запросили відвідати старий горіховий сад.

За словами місцевої жительки Олени Бухвостової, цей сад – унікальне місце, яке зараз, на жаль, занепадає. Адже насаджував його ще місцевий пан, більш ніж століття тому.

Ініціативні жителі села хотіли б перетворити «горішину» на локацію для відпочинку та дозвілля молоді нашої громади.

Окрім цього, у Геннадія Короля у Острівщині була ще одна важлива справа. Очільник громади оглянув порожню будівлю, у якій вже найближчим часом житиме родина, яка опинилася у складних життєвих умовах.

Зараз матір двох дітей, які тимчасово влаштовані у патронатну родину, проживає у колишній Криштопівській сільській раді.

Але строк патронату добігає кінця, мати, яка змінила свій спосіб життя, не має власного житла, і їй нікому допомогти, окрім влади. Селищний голова впевнений, що громада має зробити все можливе, щоб дати таким людям шанс, адже наша головна сила – у нашій єдності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень