5 хвилин з очільником громади

Дата: 24.03.2021 15:19
Кількість переглядів: 1313

П’ять хвилин з очільником громади

Стисло про головні новини Близнюківщини за минулий тиждень

Старостинські округи

Найбільш обговорюваною темою цього тижня було створення старостинських округів. «Нагадаю, що проголосований депутатами Верховної Ради у першому читанні законопроєкт № 4535 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост» визначив норму кількості населення для створення округу в 1500 осіб – і тоді ми б планували створення семи старостинських округів у нашій громаді. Однак, у другому читанні до законопроєкту були внесені зміни і запропоновано вже кількість населення не менше 500 осіб – тоді лише колишні Надеждинська та Новоукраїнська сільські ради не могли б стати старостинськими округами, а інші залишилися б на місцях. Втім, на сьогоднішній день Закону України стосовно цього питання ще немає, але, маю надію, найближчим часом його приймуть. Я наголошую, старостинських округів та старост у Близнюківській громаді буде стільки, скільки визначить Закон, а в перехідний період, повірте, жодна територія без нагляду не залишиться», - зазначив Геннадій Король. Також очільник громади нагадав, що за будь-якими адміністративними послугами треба звертатися як безпосередньо до Близнюківської селищної ради, так і до спеціалістів І категорії відділу з питань соціального захису населення, які працюють у селах Бурбулатове (099-495-85-61), Верхня Самара (098-502-79-72), Криштопівка (093-303-12-40), Лукашівка ( 096-869-13-79), Новонадеждине (066-146-65-51), Самійлівка (095-177-02-15), Уплатне (095-902-90-99).

Звернення громадян

Найчастіше люди звертаються до селищної ради за вирішенням земельних питань, неякісного стану автомобільних доріг між населеними пунктами, автобусних перевезень та водопостачання.

Проведено зустрічі з населенням сіл Берестове та Широке. В той час, коли берестівчан цікавили питання децентралізації та майбутнього розподілу на старостинські округи, в Широкому, де багато людей утримують велику рогату худобу, цікавилися розмірами пасовищ, можливістю випасати худобу, висловлювали побоювання самовільного захвату землі та просили налагодити автобусне перевезення, цілодобове водопостачання та місцевий пункт штучного запліднення корів. Селищний голова розповів: «Роботи по регулюванню водопостачання у Широкому розпочнуться відразу при встановленні сприятливої погоди. Стосовно пункту штучного запліднення проведено перемовини з головним ветеринарним лікарем і досягнуто певної домовленості. Також жителі Берестового просили відремонтувати місток в напрямку до Новоукраїнки, то знову ж таки, тільки-но погода дасть можливість, його полагодять. Наразі ми формуємо громадські пасовища і в деяких населених пунктах виникають проблеми, як-от у Широкому та на територіях колишніх Острівщинської та Лукашівської сільських радах, де розорано багато угідь. Вивчаємо ці питання і намагаємося їх вирішити якнайшвидше. Величезною проблемою в громаді є відсутність якісної питної води фактично у всіх населених пунктах Близнюківщини, то працюємо й над цим питанням, але треба розуміти, що одночасно всі проблеми розв’язатися не можуть».

 

Дороги та автобусні перевезення

«Я знайшов найгіршу дорогу в нашій громаді – це ділянка Криштопівка- Широке. Добре, що  тут не пролягає маршрут шкільного автобуса. Ремонт цієї дороги потребує величезних вкладень, навіть, якщо її просто вирівняти грейдерами. Втім, першочергово ремонтуватимемо дорогу на Самійлівку, бо вона насичена в транспортному плані, і по ній дітей возять на навчання до Криштопівського ліцею, – розповів Геннадій Король. – Стосовно доріг по селищу, то в найгіршому стані дорога по вулиці Залізничній та й інші потребують хоча б підсипання та ямкового ремонту, але поки що увагу та кошти спрямовуватимемо на ремонт доріг, через які пролягають маршрути шкільних автобусів. Стосовно автоперевезення пасажирів, то людей їздить мало, а стан доріг взагалі не дозволяє первізникам виїжджати на маршрут. Запевняю, ми робимо все можливе, щоб заохотити їх працювати на території нашої великої громади, але набагато краще було б мати свої автобуси та маршрутки.

Сесія

19 березня відбулася позачергова VІІІ сесія селищної ради VІІІ скликання, де на черзі денній розглядалося питання стосовно реорганізації медичної галузі нашої громади. Депутати вирішили відкласти реорганізацію цих двох підприємств до 20 червня. То, коли  будуть укладені угоди з НСЗУ та надійдуть необхідні для утримання лікарень кошти, тоді й об’єднаємо дві медичні галузі у єдину структуру, що дасть можливість надавати більш якісні медичні послуги та ефективно використовувати надходження.

В розділі «Різне» відбулось досить бурхливе обговорення питання створення старостинських округів та надання адміністративних послуг на місцях, але, як роз’яснювалося вище, - очікуємо відповідного Закону України.

Спілкування в онлайн режимі

19 березня протягом майже чотирьох годин тривало онлайн спілкування очільника громади з жителями, під час якого люди мали змогу задавати запитання Геннадію Королю і відразу отримувати відповіді на них. «В цьому є сенс, - по завершенні резюмував керівник, - то плануватимемо це робити щомісяця. Завдяки живому спілкуванню з місцевим населенням, селищна рада як керівний орган має змогу відслідковувати ситуацію в тому чи іншому населеному пункті, чим покращуємо управління громадою, бо її територія величезна і ми багато про що не знаємо. Одне прохання: пишіть, будь ласка, своє реальне ім’я та прізвище і вказуйте, в якому селі ви живете».

Про наступний ефір ви дізнаєтеся заздалегідь із новин. До слова, вже зараз ви можете задавати свої запитання Геннадію Королю, телефонуючи за номерами: 095-044-38-50 (Ірина Воронкіна) або 050-700-99-99 (Олена Шаріпова). Також можна залишити запитання у повідомленнях на офіційній сторінці громади у Фейсбук

Працевлаштування

Сьогодні багато громадян, а це часто висококласні спеціалісти, які мають досвід роботи з людьми та  документообігом, звертаються до селищної ради з проханням працевлаштування. Селищний голова просить поставитися з порозумінням до відмов, адже зараз штат укомплектований достатньою кількістю робочих місць. Він пояснює: « Це дуже болюча моральна тема для мене. З розширенням повноважень селищної ради ми ще набиратимемо спеціалістів, бо в планах створення культурно-мистецьких центрів, центру надання соціальних послуг, утворення школи мистецтв і формується нова структура – центр соціальних служб, про роботу якого дізнаєтеся згодом. До слова, вже сьогодні є заяви на громадські роботи, але почнемо набирати людей тільки після встановлення сухої погоди, тобто перед самим початком робіт».

Медицина

Незабаром у приміщенні лікарні працюватиме цілодобовий аптечний пункт, який матиме ліцензію на видачу наркотичних засобів. Також зараз шукаємо підприємця, який встановить у лікарні бахіломати для зручності пацієнтів та полегшення роботи техпрацівників.

До  селищної ради звернулися медики швидкої допомоги з проханням обладнати під’їзд до прийомного відділення лікарні, бо через ремонтні роботи та погодні умови подвір’я медичного закладу перетворилося в суцільну калюжу. Тимчасово засипано під’їзд доменним шлаком, є надія на завершення ремонту будівлі та прилеглої території вже в цьому році. Ще  ведеться активна робота  над встановленням комп’ютерного томографу  в лікарні.

Спорт та культура

Поступово починаємо фокусувати увагу на розвитку спорту та культури. Плануємо задіювати всі сільські клуби і аматорські колективи. Наразі розробляється нова програма, метою якої є підняття рівня культурного розвитку населення.

Щодо спорту, то маємо високий потенціал, але поки що не відпрацьовано системну роботу. 23 березня у спортзалі села Садове відбулося відкриття секції вільної боротьби, де професійний тренер виховуватиме майбутніх чемпіонів. Раніше така секція вже функціонувала у селищній раді, то з початком тренувань налагодиться і безкоштовний підвіз дітей від будівлі селищної ради у Близнюках до спортзалу у Садовому і  назад після тренування.

Втілення проєктів у життя

Багато запитань надходить щодо подальшого використання будівлі колишньої райдержадміністрації. Група проєктантів вже працювала там і в подальшому весь перший поверх буде адаптовано під сучасний великий і комфортний Центр надання адміністративних послуг.

Приїжджали спеціалісти і в Самійлівку для огляду теперішнього стану новозбудованої Самійлівської амбулаторії сімейної медицини та прилеглої до неї території, то  незабаром і там кипітиме робота по вдосконаленню власне будівлі та облаштування подвір’я.

Наостанок повідомляємо, що селищна рада взяла участь у конкурсі Харківської обласної ради «Разом в майбутнє»  і подала проєкт «Поліпшення надання  транспортних послуг мешканцям Близнюківської та Лозівської громад».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень