Індексація пенсій з 1 березня 2021 року

Дата: 10.03.2021 08:26
Кількість переглядів: 666

Фото без описуЗ 1 березня 2021 року, відповідно до постанови Кабінету міністрів України  від 22 лютого 2021 р. № 127 “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році” буде проведено індексацію пенсій.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення  середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

Мінімальний розмір підвищення  - 100 грн.

Разом з тим, в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та мають страховий стаж ( 35 років — чоловіки, 30 — жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2200 грн.

Перерахунок проводиться автоматично за матеріалами пенсійних справ і не потребує додаткових звернень громадян до Пенсійного фонду України.

Варто зазначити, що не індексуються пенсії:

- держслужбовців;

- наукових працівників;

- отримувачів спецпенсій або довічного утримання (судді, прокурори);

- тим, кому виплату вперше призначили у 2019 -20201 роках.

Фінансування проіндексованих пенсійних виплат Головним управлінням Пенсійного фонду України в Харківській області розпочинається з 4 березня поточного року. Виплата пенсій буде проводитись згідно з графіком, шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ “Укрпошта”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень