5 хвилин з очільником громади

Дата: 03.03.2021 11:22
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуПро те, що важливого відбулося в житті громади на минулому тижні, та яких змін варто чекати найближчим часом – у короткому огляді

Соціальна сфера та культура

З ініціативи очільника громади, починаючи 1 березня, «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» буде щодня повідомляти Близнюківську селищну раду про надзвичайні та екстрені випадки, які мали місце на території селищної ради протягом минулої доби.

Соціальні послуги стають ближчими до людей. Так, вже з понеділка два спеціалісти селищної ради підключилися до системи «Соціальна громада» та можуть надавати весь спектр послуг, передбачений цим сервісом.

Продовжують надходити мотиваційні листи «Нова культура». Громада дякує всім, хто відгукнувся і прагне зробити культуру Близнюківщини найкращою. Але керівництво селищної ради нагадує, що ці письмові роботи мають містити не лише бачення стосовно розвитку культурної сфери, але й конкретні пропозиції вирішення існуючих проблем.

З початком березня Служба у справах дітей селищної ради почала відвідувати родини колишнього Близнюківського району, які опинилися у складних життєвих обставинах. Шановні близнюківці, якщо вам відомі факти невиконання, або неналежного виховання, батьками своїх обов’язків, будь ласка, повідомляйте про це Службу.

Спорт

За підтримки Близнюківської селищної ради наші юні спортсмени з 4 по 7 березня візьмуть участь у Міжнародному турнірі з вільної боротьби пам'яті володаря Кубку Світу Ігоря Первачука у Львові.

Також за підтримки громади футболісти з команд «Близнюки 1» та «Близнюки 2» кожні вихідні беруть участь у змаганнях II ліги на кубок міста Лозова з футзалу. Переможця ліги буде визначено через місяць. Тож, вболіваємо за своїх!

Сільське господарство та земельні відносини

Приємно відзначити, що на сьогодні є повне порозуміння між громадою та товаровиробниками стосовно переукладання договорів землі в частині збільшення відсотка орендної плати.

«Дякую товаровиробникам, які йдуть назустріч людям, адже збільшення орендної плати - це їх добровільний внесок у розбудову та розвиток Близнюківщини», - відзначив Геннадій Король.

Найближчим часом будуть розпочаті роботи з розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення, наданих для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту, розміщення об’єктів залізничного транспорту, що знаходяться в постійному користуванні. Переможцем аукціону з відбору виконавців стало ТОВ «ЗЕМІНФОРМ». Варто відзначити, що, завдяки відкритому аукціону з відбору виконавця, витрати на виготовлення технічної документації вдалося знизити більш ніж втричі.

І традиційно наостанок - гарні новини!

На минулому тижні Близнюківський селищний голова мав зустріч з головою Харківської обласної адміністрації Айною Тимчук, під час якої вдалося досягти домовленості щодо продовження проєкту "Реконструкція комплексу будівель комунального підприємства "Близнюківська центральна районна лікарня» та завершення будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Самійлівка.

Окрім цього, керівники визначилися з проблемними питаннями стосовно введення в експлуатацію реконструйованої будівлі нового дитячого садка в селищі Близнюки.

І ще одна приємна новина. Команда Близнюківської громади вже скоро розпочне навчання у віртуальній школі місцевого самоврядування DESPRO. DESPRO - це швейцарсько-український проект "Підтримка децентралізації Україні. Провідна ідея школи формування необхідних управлінських і проектних спроможностей у громадах та здатності створювати й реалізовувати ефективні стратегії та проекти місцевого розвитку.

Окремої уваги заслуговує той факт, що 2 березня Близнюківська громада отримала новий реанімобіль Citroen, оснащений медичним обладнанням для кваліфікованої шпитальної медичної допомоги, який обслуговуватиме пацієнтів на Добровільському пункті базування.

Очільник Близнюківської громади Геннадій Король висловлює щиру подяку директору КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктору Забашті за оновлення парку екстреної медичної допомоги:

«Приємно відзначити, що медицина Близнюківщини поступово стає більш сучасною. Спеціалізований автомобіль – надзвичайно цінний подарунок для нашої громади. Він дозволить врятувати не одне людське життя».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень