Близнюківська громада шукає патронатних батьків!

Дата: 01.03.2021 17:00
Кількість переглядів: 1063

Фото без описуДля Близнюківської селищної ради першочерговим завданням діяльності щодо захисту прав та допомоги дітям є створення умов для збереження сім’ї. Саме тому громада шукає патронатних батьків.

?Що таке патронат?

Патронат над дитиною - це “швидка сімейна допомога” дитині та її сім’ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

?Хто може стати патронатним вихователем?

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в ст. 212 Сімейного кодексу України.

?Яке фінансування послуги з патронату?

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує:

• грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб;

• при влаштування 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%;

• соціальну допомогу на утримання та виховання дитини в розмірі 2-х прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини;

• сплату єдиного внеску за загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя.

?За детальною інформацією щодо патронатного батьківства звертайтеся до головного спеціаліста Служби у справах дітей Близнюківської селищної ради Аліни Бухвостової за телефоном 0509438617.

Повна інформація про патронат у Постанові КМУ №148 від 16 березня 2017 року за посиланням - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/148-2017-%D0%BF#Text.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень