5 хвилин з очільником громади

Дата: 25.02.2021 09:53
Кількість переглядів: 890

    Фото без описуСтисло про головні напрямки роботи Близнюківської селищної ради за минулий тиждень

Медицина

Триває процес реформування медичної галузі колишнього Близнюківського району. На минулому тижні селищний голова зустрівся з працівниками КП «Близнюківська центральна районна лікарня», щоб повідомити їм про майбутні зміни.

Нагадаємо, найближчим часом первинна та вторинна медицина Близнюківщини буде об’єднана в єдине територіальне медичне об’єднання.

Окрім цього, у Геннадія Короля відбулася робоча зустріч з представниками Департаменту капітального будівництва ХОДА стосовно введення в експлуатацію амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Самійлівка.

Земельні питання

Не можна не відзначити стрімкий ріст кількості звернень громадян стосовно отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Незрозумілим лишається той факт, що масово пишуть подібні заяви навіть ті громадяни, які вже реалізували своє право на безоплатну приватизацію.

До того ж на графічних матеріалах нерідко вказують бажане місце розташування ділянок на орендованих землях чи землях приватної власності.

Шановні близнюківці! Селищна рада просить вас бути виваженими у своїх рішеннях та керуватися здоровим глуздом. Ми готові надати вам всебічну допомогу з будь-яких питань, земельні – не виключення. З ними можна звертатися до заступника селищного голови Надії Кулікової за номером 0509713587.

Також ще раз вертаємо увагу, що всі спірні та конфлікті земельні питання співробітники громади вирішують безпосередньо на місці. Сьогодні спеціалісти працювали у Вишневій сільській раді (на фото). Фото без опису

Соціальна сфера

На засіданні виконавчого комітету селищної ради було розглянуто 47 звернень жителів Близнюківської громади про надання матеріальної допомоги на лікування. 8 заяв стосувалися лікування дітей, 17 – онкохворих, 5 – протезування, 5 – CОVID-19, 12 заяв – хронічних хвороб, які потребують тривалого лікування.

Загалом на лікування жителів громади у лютому було виділено 160 тисяч гривень.

Нововведення

Виконавчим комітетом селищної ради було надано згоду КП «Комунальник» на відкриття кодів економічної діяльності, які б дозволили підприємству обслуговувати лісосмуги.

На думку керівництва громади, поява реального господаря лісових захисних смуг дозволить утримувати їх в належному стані та зупинить масштабні незаконні вирубки.

Тепер жителі Близнюківської громади, які працюють у місті Лозова, можуть повертатися додому у зручний для них час. За організаційної підтримки селищної ради у відповідь на колективне звернення ініціативної групи громадян було організовано новий автобусний рейс за маршрутом «Лозова-Близнюки-Лозова».

Сьогодні, 24 лютого, відбулася перша пробна поїздка, якою скористалися 15 близнюківців – жителів селища, сіл Мирне та Слобожанське. Надалі автобус буде курсувати щодня протягом робочого тижня, відправлення від автостанції «Лозова» о 17:30.

«Будь-які позитивні зміни у нашій громаді не відбуваються випадково. Я вдячний тим людям, які змогли об’єднатися задля цієї невеликої, але важливої, спільної перемоги, - зауважив селищний голова Геннадій Король. – Створення нового автобусного рейса ще раз доводить, що одна з запорук успіху громади – згуртованість її жителів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень