5 хвилин з очільником громади

Дата: 18.02.2021 10:25
Кількість переглядів: 523

Транспорт

Два тижні тому у традиційній рубриці «5 хвилин з очільником громади» йшла мова про звернення громадян щодо необхідності налагодження роботи нового автобусного маршруту «Близнюки-Лозова-Близнюки». Сьогодні розвзання цього питання знаходиться на кінцевій стадії. Селищним головою вже досягнуто домовленості з перевізником. До кінця тижня триватиме збір інформації про кількість охочих користуватися вказаним транспортом (нагадаємо, повідомити про це можна за номером 0507009999, наразі зареєструвалися 35 громадян). Перший пробний рейс заплановано на наступному тижні. Про дату, місце і час буде офіційно повідомлено.

Медична галузь

17 лютого Близнюківський селищний голова зустрівся з колективом комунального некомерційного підприємства «Близнюківський районний центр первинної медичної допомоги». Темою зустрічі стало майбутнє реформування медичної галузі громади, а саме – об’єднання первинної та вторинної медичної допомоги в єдину сильну, конкурентоспроможну організацію.

Відзначимо, що медичні працівники категорично не сприйняли запропоновані зміни, аргументуючи свою позиції тим, що ситуація, яка склалася у їхній галузі сьогодні, їх цілком влаштовує.

На що Геннадій Король зауважив: «Ми не збираємося ламати вас через коліно. Але, будь ласка, усвідомте всі ризики, які стоять перед нашою відверто слабкою медициною після укрупнення районів. Подумайте, чи витримаємо ми конкуренцію з сусідами, якщо не будемо згуртовані та не навчимося думати на перспективу!».

Соціальна сфера та культура

Розпочато процедуру реєстрації Служби у справах дітей Близнюківської селищної ради. Служба буде працювати над додержанням вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення, влаштування в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї та здійснювати інші, визначені Положенням про службу, повноваження у сфері захисту прав дітей.

Також громада активно співпрацює з культпрацівниками з приводу організації свята Колодія (Масниці), яке відбудеться у Близнюках 13 березня.

Земельні питання

Наразі через майданчик публічних закупівель ProZorrо оголошена процедура відбору виконавця робіт з виготовлення нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення, що знаходяться в постійному користуванні АТ «Укрзалізниця».

Введення в дію вказаної грошової оцінки дозволить в декілька разів збільшити дохідну частину бюджету громади.

Адміністративні послуги

У рамках співробітництва селищної ради та Служби експертної підтримки Програми "U-LEAD з Європою" у Близнюках буде створено Центр надання адміністративних послуг, який обслуговуватиме жителів громади.

Завдяки створенню такого Центру, люди зможуть в одному місці отримати повний перелік послуг. Це, наприклад, реєстрація актів цивільного стану, місця проживання, адмінпослуги соціальної сфери, реєстрація нерухомості, бізнесу, пенсійні послуги, реєстрація земельних ділянок та ін.

За попередніми планами, під ЦНАП буде виділено перший поверх будівлі колишньої РДА. Зараз, за консультаційної допомоги спеціалістів Програми "U-LEAD з Європою", тривають роботи з вивчення можливості перепланувати вказане приміщення.

Важливе повідомлення!

Нагадуємо, Близнюківський селищний голова не має графіку прийому громадян з визначеними днями та годинами  – він відкритий до спілкування у робочий час протягом тижня. Але, починаючи з 22 лютого, понеділок у очільника громади Геннадія Короля – неприйомний день.

Окрім цього, Близнюківська селищна рада нагадує, що вирішити ваші звернення та надати потрібні консультації можуть профільні заступники Геннадія Короля та спеціалісти громади. Тож, з земельними питаннями звертайтеся до Надії Кулікової, з соціальними – до Лідії Шулець, про проблеми з ЖКГ – до Євгена Лукінова. Окрім цього, з усіх питань вам радо допоможе секретар громади Яна Хомутова.

Також повідомляємо, що на наступній сесії 25 лютого селищний голова відзвітує про принципи оплати праці керівництва громади, оскільки ця тема викликала значний суспільний резонанс.

Довіра громадян та прозорість у прийнятті рішень для Близнюківської громади —  передусім.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень