Дайджест новин у громаді

Дата: 03.02.2021 17:08
Кількість переглядів: 406

Фото без описуЧитайте про те, чим жила Близнюківщина на минулому тижні, а також дізнайтеся, які важливі зміни чекають на нас у майбутньому.

- 1 лютого у Харкові відбулася зустріч Близнюківського селищного голови Геннадія Короля з керівництвом та спеціалістами Національної служби здоров’я України. Під час зустрічі були обговорені питання взаємодії громади з НСЗУ та створення конкурентоспроможних медичних закладів. Важливо, що особливу увагу було сконцентровано на якісних та доступних медичних послугах саме для сільського населення.

«Зараз ми вивчаємо ситуацію у медичній галузі колишнього Близнюківського району. Це стосується ефективності роботи районної лікарні, Центру первинної медичної допомоги та сільських медичних закладів. Вже наприкінці місяця будуть прийняті радикальні рішення з реформування галузі. Зазначу, що декому вони можуть здатися непопулярними», - зауважив Геннадій Король.

- На жаль, постійно зростає кількість громадян, які звертаються за отриманням матеріальної допомоги. Так, 27 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Близнюківської селищної ради, на якому, серед іншого, розглядалися і зазначені питання. Цього разу допомогу було надано 30 громадянам на суму 89.5 тисяч гривень. Наголошуємо, що першочергово матеріальна допомога надається дітям, які потребують невідкладного лікування, та онкохворим.

- Багато звернень від жителів громади минулого тижня надходило щодо незадовільного автобусного сполучення. Головні претензії стосувалися змін в графіку, про які пасажири не були попереджені. Подекуди автобуси взагалі з невідомих причин не виходили на маршрут. Селищна рада вивчає це питання та зробить все можливе в межах своїх повноважень, щоб ці прикрі ситуації не повторювалися у майбутньому.

-І наостанок – приємні новини. Наразі тривають перемовини з товаровиробниками колишнього Близнюківського району стосовно збільшення розміру орендної плати за використання земель комунальної власності. Відзначимо, що з цих питань вдається досягти порозуміння. Отже, місцевий бізнес поволі стає більш соціально відповідальним.

А наступна інформація буде особливо актуальною для близнюківців, які справедливо нарікають на незадовільний стан доріг.

- Зараз триває робота з укладання угоди між селищною радою та дочірнім підприємством "Харківський облавтодор" стосовно спільного обслуговування доріг, які перебувають в управлінні ДП. Це принципово нова практика, але без подібного договору органи місцевого самоврядування просто не мають права здійснювати обслуговування будь-яких інших доріг, окрім доріг місцевого значення.

- За розрахунками, для того, щоб засипати найжахливіші ділянки доріг на території громади, необхідно мінімум мільйон гривень. Ці кошти є в наявності, тому найближчим часом буде проведений тендер на закупівлю доменного шлаку та розпочнуться відповідні роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень