Звернення Близнюківського селищного голови Геннадія Короля до Близнюківської селищної громади

Дата: 20.03.2020 10:19
Кількість переглядів: 1732

Фото без опису

Шановна Близнюківська громадо!

17.03.2020 року Верховною Радою України було прийнято Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)”, згідно з яким бізнес звільняється від сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на майно за нежитлову нерухомість за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року. (далі – Закон України № 533-IX)

Прийняття цього закону мало на меті забезпечити ефективні заходи нейтралізації негативних наслідків зниження економічної активності в країні та світі, що матимуть наслідком поширення коронавірусної інфекції COVID-19, але народними депутатами під час голосування не було враховано те, що звільнення від сплати за землю та на майно навіть на короткий 2-місячний термін призведе до катастрофічного для громад зменшення надходжень до місцевих бюджетів.

Плата за землю та за нерухомість є місцевим податком, який формує власні доходи та складає 75% селищного бюджету. Прийняття Закону України №533-ІХ призвело таких до негативних наслідків для громади:

  • зменшення дохідної частини селищного бюджету на 2020 рік на 20 %, що становить 2,3 млн.грн.;
  • припинення виконання заходів згідно Програми соціально-економічного розвитку селищної ради на 2016-2020 роки;
  • під загрозою співфінансування участі в державних проектах;
  • припинення надання матеріальної допомоги на лікування та поховання до 01.06.2020 року;
  • тимчасове відключення вуличного освітлення;
  • припинення фінансової підтримки багатоквартирного житлового фонду селища;
  • зменшення кількості працівників Близнюківського КП “Комунальник” та відділу обслуговування селищної ради.

З метою недопущення погіршення життя людей в смт Близнюки, с.Садове та с.Батюшки та задля забезпечення надання комунальних послуг ( вивезення ТПВ, водопостачання та водовідведення, благоустрою території, освітлення вулиць та внутрішньобудинкових територій тощо) Близнюківською селищною радою буде вжито всіх необхідних заходів, щоб працювати в звичному режимі.

Вже 17.03.2020 року відбулася зустріч з працівниками Близнюківського КП “Комунальник” та за згодою сторін прийнято рішення про надання відпусток без збереження заробітної плати частині працівників до 01.04.2020 року.

Частина працівників відділу обслуговування селищної ради в кількості 7 осіб за згодою сторін до 01.04.2020 року перебувають у відпустці без збереження заробітної плати, всіх працівників апарату селищної ради переведено на мінімальну заробітну плату, 2 працівників вимушено за згодою сторін звільнено.

Відповідно до ст.103 Бюджетного кодексу України надання державою податкових пільг, які зменшують доходи місцевих бюджетів, має супроводжуватися наданням додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію відповідних втрат.

Сподіваюсь, що держава дотримається законодавчих зобов’язань.

За нагоди звертаюся до всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території селищної ради, із закликом бути свідомими та дотримуватися вимог закону щодо тимчасового припинення діяльності на час карантину!

Не вигадуйте способи, як продовжити працювати, та уникнути відповідальності за порушення, а подбайте насамперед про себе та свої рідних!

З глибокою повагою та запевненням у добрій волі дякую за порозуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень