Земля як фактор розвитку українського села

Дата: 25.09.2019 11:04
Кількість переглядів: 748

 

   Близнюківський селищний голова Геннадій Король 19 вересня взяв участь у Конференції щодо реформи управління земельними відносинами “Земля як фактор розвитку українського села” в м.Київ.

   Захід відбувся за участі президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, міністра фінансів Оксани Маркарової, міністра юстиції Дениса Малюська.

  Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук  наголосив: «У країні понад 30 років землею чомусь керує лише чиновник. Вам подобається? Мені — ні. Я хочу, щоб землею керував простий українець”. За його словами, захист прав аграріїв, фермерів та селян — головний пріоритет його команди.

 

   У ході конференції було представлено реформу управління земельними ресурсами та її роль у розвитку українського села, аграрного сектору та економіки України в цілому. З метою пошуку оптимальної та збалансованої моделі відкритого ринку землі було обговорено ряд питань, одним з яких є ефективний розвиток земельних відносин та захист прав власників паїв.

   Для забезпечення публічного обговорення урядом було  створено безплатну гарячу лінію — 1545, куди може зателефонувати будь-хто з громадян України для отримання консультацій щодо земельної реформи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень