Історико-краєзнавчі дослідження продовжуються

Дата: 01.09.2016 14:56
Кількість переглядів: 849

 Історико-краєзнавчі дослідження продовжуються        

            Близнюківською селищною радою продовжується робота щодо вжиття заходів для збереження та пропагування історії рідного краю.

            Зокрема, підтримано ініціативу місцевого краєзнавця Михайла Волкова щодо поглиблення дослідження та зібрання етнографічних матеріалів про культуру та побут населення Близнюківського району в цілому та населених пунктів, що входять до складу Близнюківської селищної ради, - смт.Близнюки, с.Садове, с.Батюшки.  

            Протягом 2-х місяців у вільний від основної роботи час Михайло Волков буде фіксувати етнографічні матеріали у записах спостережень, бесідах з мешканцями, фотографуванні та копіюванні.

            Тематикою краєзнавчого дослідження є господарська діяльність в населених пунктах ради, допоміжні промисли та ремесла, матеріальна культура (будівля, одяг, їжа) та громадський побут  Близнюківського краю. 

            Окремим напрямком етнографічного пошуку для Михайла Волкова стануть календарні та родинні звичаї і обряди, народні вірування, епітафії та фольклорні пам’ятки Близнюківщини.

            Результатом проведеної роботи за орієнтовною програмою-запитальником,  підготовленою селищною радою,  стане звіт,  що підлягає обов’язковому розгляду,  затвердженню радою та  його опублікуванню.

            Близнюківська селищна рада звертається до всіх мешканців  з проханням взяти активну участь в розпочатому краєзнавчому пошуку та допомогти  зберегти історичну пам’ять  про себе та наш Близнюківський край.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень