Близнюківський РС ГУ ДСНС України у Харківській області попереджає: випалювати суху траву небезпечно!

Дата: 18.08.2017 12:40
Кількість переглядів: 594

Фото без опису    Протягом 2017 року  на території Близнюківського району трапилось 16 випадків, пов’язані з горінням сухої трави сміття в природних екосистемах. Сумарна площа горіння склала понад 14 га. Усі пожежі виникли через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем.  

    Близнюківський РС ГУ ДСНС України у Харківській області занепокоєне виникненням пожеж, пов’язаних із горінням сухої трави та сміттям. Спалювання сухої трави, сміття, підпалювання очерету небезпечно для вашого життя. Вогонь може перекинутись на будівлі, ліси, опори електромереж, газові підстанції та газові мережі. Проблему також створює те, що суха трава при горінні димить. Розгорівшись, дим розповсюджується вздовж доріг та населених пунктів, мешканцям яких доводиться цим всім дихати. Це екологічна проблема даної ситуації.  

    В зв’язку з цим Близнюківський РС  ГУ ДСНС України у Харківській області звертається до мешканців приватного житлового сектору та керівників сільськогосподарських підприємств та попереджує:

   - не знищуйте торішню траву шляхом її підпалу, знайте, Ви завдаєте шкоди здоров’ю людей, які проживають поблизу осередку випалювання та можливе пошкодження їх прибудов;

   - винуватці, в залежності від ситуації будуть притягатись до адміністративної та кримінальної відповідальності;

   - не допускайте спалювання сміття в суху вітряну погоду;

    - не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.

Пам'ятайте! Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до великої та непоправної біди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень