КП «Комунальник » інформує

Дата: 07.05.2018 11:15
Кількість переглядів: 541

   Фото без описуОстаннім часом все частіше виникають непорозуміння між працівниками Близнюківського КП «Комунальник» та споживачами послуг по вивезенню твердих побутових відходів (далі - споживач), тобто мешканцями селища Близнюки, с. Садове та с. Батюшки щодо кількості та видів відходів, збір яких здійснюється. Зважаючи на це, КП «Комунальник» надає відповідні роз’яснення.

   Відповідно до договорів про наданням послуг по вивезенню твердих побутових відходів укладених між споживачами послуг та КП «Комунальник» останній зобов’язаний надавити Споживачу послуги з вивезення саме твердих побутових відходів.

   Поняття «побутові відходи» визначено в ст. 1 Закону України «Про відходи».

   Побутові відходи – відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов'язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення.

   Отже, до побутових відходів в жодному разі не відноситься зібране листя та гілки з дерев, сміття та залишки асфальту зібрані з покриття дворів та  будівельні матеріали, що часто виносять для вивозу мешканці зазначених населених пунктів.

   Ще одним з проблемних питань в сфері поводження з відходами є кількість відходів, що залишають споживачі послуг для разового вивозу.

   Максимальну кількість відходів, що споживач має право розмістити для разового вивозу також встановлено договором про надання послуг по вивезенню ТПВ, що становить не більш як 0,25 куб. метра – це приблизно 3 мішка стандартного розміру (105х55 см). Але значна кількість споживачів не зважає на дану норму та залишають значно більшу кількість відходів, у зв’язку з чим працівники КП «Комунальник» змушені залишати зайві відходи поруч з домоволодіннями.

   З метою запобігання виникненню непорозумінь та конфліктів в сфері поводження з відходами Близнюківське КП  «Комунальник»  звертається до мешканців селища Близнюки, села Садове та села Батюшки з проханням дотримуватися норм встановлених діючим законодавством  та відповідним договором щодо видів та кількості відходів, що підлягають вивезенню

 

ТВО начальника Близнюківського

КП «Комунальник»                                                                                                                                                    Н.В. Амеліна

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень