«Що заборонено під час встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19»

  • 600

Управління Лозівського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області  акцентує Вашу увагу на те, що рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації при Харківській обласній державній адміністрації від 21 вересня 2021 року (протокол №22) та п. 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) запроваджено з 00 годин 00 хвилин 23 вересня 2021 року  на території Харківської області  «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого зокрема ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  2. Перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;
  3. Самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  4. Діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:
  • не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш 1,5 метри;
  • не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;
  • здійснюється обслуговування покупців без  одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);
  • не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).
  1. Розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій ніж 1,5 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи  за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими  засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).