Реконструкція нежитлового приміщення банку «Україна» для розміщення дошкільного навчального закладу

Дата: 11.12.2023 11:51
Кількість переглядів: 160

Загальна вартість 29 700 тис. грн.

Термін реалізації 2017-2021 роки

Фінансування за рахунок коштів ДФРР

 

Опис проблеми

Розробка цього проекту зумовлена необхідністю у забезпеченні покращення надання послуг для населення в галузі дошкільної освіти, належному вихованню підростаючого покоління, збереження здоров’я дітей, створенні сприятливих умов для розвитку та самореалізації вихователя і дитини в нових соціокультурних умовах та створенні нових робочих місць,   що сприятиме розвитку населеного пункту.         

     Необхідність реконструкції нежитлового приміщення колишнього банку «Україна» для розміщення в ньому дошкільного навчального закладу викликана недостатньою кількістю в селищі Близнюки Харківської області закладів дошкільної освіти, які відповідають сучасним вимогам та нормам виховання дітей у дошкільному віці, а також пов’язана із збільшенням народжуваності і в зв’язку з цим відсутністю вільних місць для відвідування дитячого садка.    

       У зв’язку із зростанням останніми роками динаміки народжуваності в Україні, з одного боку, та скороченням мережі дошкільних навчальних закладів – з іншого, спостерігається тенденція до перенаповнюваності груп у дошкільних навчальних закладах дітьми, незважаючи на встановлений законом граничний рівень їх комплектації.

     В селищі міського типу Близнюки функціонує лише два дошкільні навчальні заклади, розраховані на 141 місце та які наразі перенавантажені. Тому для громади селища Близнюки Близнюківської селищної ради даний проект є актуальним, оскільки його реалізація дасть можливість забезпечити права дітей на доступність і безоплатність дошкільної освіти відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту».

      Реалізація проекту має значний соціальний ефект, який полягає у 100% забезпеченні дітей дошкільного віку, що мешкають на території селища Близнюки, сіл Інтернаціональне та Садове Близнюківської селищної ради належними умовами для  отримання доступної та якісної дошкільної освіти в ньому. 

Мета проєкту

      Мета проекту - реконструкція нежитлової будівлі під дошкільний навчальний заклад, що дозволить стовідсоткового охопити дітей дошкільного віку, які мешкають в селищі Близнюки Харківської області дошкільним вихованням, і відповідно,  покращити соціально - побутові умови їх виховання та забезпечити надання дітям всіх умов, необхідних для гармонійного розвитку.

      Мета проекту полягає у вирішенні соціальних потреб населення, підвищення привабливості проживання в сільській  місцевості.

      Отже, даний проект спрямований як на впорядкування на території Близнюківської селищної   ради мережі дошкільних навчальних закладів відповідно до освітніх потреб та інтересів дітей дошкільного віку, так і на створення належних умов для збереження та зміцнення фізичного, психічного і  духовного здоров'я дітей дошкільного віку, які проживають в селищі Близнюки та в прилеглих населених пунктах.

     Завдання проекту:

- відкрити новий дошкільний навчальний заклад у селищі Близнюки Близнюківського району Харківської області на 100 місць в складі двох ясельних груп  та трьох  дошкільних груп з відповідними майданчиками та павільйонами;

- забезпечити захист конституційних прав дітей дошкільного віку і державних гарантій щодо здобуття високоякісної дошкільної освіти;

- створити умови для якісної підготовки дітей до школи відповідно до сучасних освітніх стандартів;

- забезпечити особистісне зростання кожної дитини з урахуванням її нахилів, здібностей,  індивідуальних, психічних та фізичних особливостей;

- привести матеріально-технічну базу дошкільного навчального закладу у відповідність до нормативних вимог;

- забезпечити сталий інноваційний  розвиток дошкільної освіти;

- створити умови для професійного росту та самореалізації педагогічних працівників.

- розширити форми роботи з батьками.

     Виконання проекту регулюється чинними правовими нормами, контроль за здійсненням проекту здійснює виконавчий комітет Близнюківської селищної ради.

Основні заходи проєкту

      Проектом передбачено реконструкцію приміщення банку «Україна» для розміщення в ній дошкільного навчального закладу на 100 місць  - п’яти груп для виховання дітей дошкільного віку – від ясельного віку до шести років. Кожна вікова група буде розміщена в окремому приміщенні, ізольованому від інших груп і матиме функціональний зв’язок з іншим групами і приміщеннями. Розміщення ясельної групи передбачено проектом на першому поверсі. Крім того, на першому поверсі передбачено і приміщення загального користування (медичні приміщення, харчоблок).

     Відповідно до Наказу Державної казначейської служби України від 11.11.2014 року № 308 «Про передачу нерухомого майна у власність територіальної громади смт. Близнюки» об’єкта державної власності – будівлю колишнього Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна»,  з метою облаштування в ній дошкільного навчального закладу, передано до комунальної власності територіальної громади селища Близнюки в особі Близнюківської селищної ради та на її баланс. Акт приймання-передачі затверджено рішенням ХLIX сесії Близнюківської селищної ради VI скликання від 11 грудня 2014 року № 934-VI.

 

Посилання на інші публікації та джерела про цей проєкт:

У Близнюках з’явиться новий дитячий садок - ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ, 31 серпня 2017

У Близнюках на Харківщині відкрили дитсадок, на який чекали п'ять років - СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ, 30 серпня 2021

У Близнюках відкрили дитячий садочок-довгобуд | Сьогодні.Головне

12.08.2020. «Теремок» замість «України»: у Близнюках відкриють дитсадок в будівлі колишнього банку

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов оглянув реконструйовану будівлю, в якій невдовзі відкриється Близнюківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області.

Перші кроки до реконструкції колишнього банку “Україна” в Близнюках



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень