Шановні мешканці Близнюківської громади!

Дата: 12.03.2024 17:50
Кількість переглядів: 39

Фото без описуНа території Лозівського району значно збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах.

Лише завдяки оперативним діям рятувальників вдається локалізувати пожежу до того, як вона завдасть великої шкоди громадянам, підприємствам, навколишньому середовищу.

Нагадуємо вкотре, що під час спалювання трави та листя у повітря вивільняються небезпечні канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими.

Вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричиняють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини і посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. Дим негативно впливає і на стан навколишнього природного середовища – знижується родючість грунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря та з’являється пожежна загроза для прилеглих територій.

❗Шановні мешканці Близнюківської громади!

Пам’ятайте про шкоду, яка завдається довкіллю внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків, необережного поводження з вогнем! Запобігайте виникненню пожеж в екосистемах!

Бережіть природу, будьте господарями своєї рідної землі. Якщо ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101.

Разом з тим пам’ятайте! За самовільне спалювання природної рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність.👇

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього середовища або порушення такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

Лозівське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області ще раз звертається з проханням:

❗Пам’ятайте про небезпеку, що може виникнути саме через вашу безвідповідальність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень