Правила поведінки на водних об'єктах під час святкування Водохреща

Дата: 15.01.2018 17:04
Кількість переглядів: 588

Фото без опису     19 січня святкується одне із дванадцяти найбільших свят - Хрещення Господнє або Богоявлення. За традицією, вранці, після урочистої церковної служби, люди збирались на річці коло "йордані" і священики освячували воду, а потім нею окроплювали всіх присутніх. Також, на річці заздалегідь робилася ополонка для купання (часто у вигляді хреста). Вважалося, що той, хто у цей день занурився в освячену воду, очищався від "усякої скверни".


       У зв'язку з цим, Близнюківський РС ГУ ДСНС України у Харківській області повідомляє що внаслідок аномально-теплої погоди, яка трималася на протязі останніх двох місяців, лід на водоймах області не набрав достатньої міцності, а частково взагалі відсутній. Відповідно, звертаємося до мешканців та гостей Харківської області з проханням не виходити на лід під час святкування Водохрещі, традиційне занурення у воду здійснювати тільки у спеціально підготовлених місцях.
      Також нагадуємо:
- якщо Ви вирішили зануритися у воду порадьтеся спочатку із лікарем;
- утримайтеся від купання, якщо у Вас хворе серце;
- не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку;
- у жодному разі не намагайтеся зігрітися алкогольними напоями.
      Особливу увагу слід звернути на те, як правильно зігрітися після тривалого перебуванні на холоді. У жодному разі не можна раптово занурювати ноги в гарячу воду чи відігрівати їх на гарячій батареї. Швидке нагрівання може призвести до виникнення тромбозу судин та ускладнити перебіг захворювання. Зігрівати потерпілого потрібно поступово. Можна зробити легкий масаж кінцівок.
Якщо чутливість і колір шкіри відновились, то в подальшому лікуванні немає потреби, в іншому випадку - негайно зверніться до лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень