Перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Близнюківської громади

Дата: 21.01.2021 18:40
Кількість переглядів: 733

Фото без опису20 січня  в малому залі адмінбудівлі Близнюківської селищної ради  відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Близнюківської селищної  громади до 2027 року.

У засіданні взяли участь депутати селищної ради, працівники виконавчого комітету, приватні підприємці, громадські активісти, а також  представники території сіл, що входять до складу громади.

Допомагати в розробці цього документу буде експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Володимир Борисович Родченко.

Для дотримання карантинних вимог частина робочої групи була долучена до роботи в онлайн-режимі.

Розпочав засідання Близнюківський селищний голова Геннадій Король, який зазначив, що одним із актуальних питань, які підлягають вирішенню є розробка Стратегії розвитку Близнюківської селищної громади. Адже Стратегія громади – це основний документ з розвитку та зростання територій. Цей документ є ключовим у роботі із наповнення бюджету та залучення інвесторів, адже стратегія передбачає чіткі правила для бізнесу та зацікавленість громади у нових підприємствах. Крім того, стратегічне планування включає в себе аналіз всіх наявних в громаді ресурсів та формує алгоритми їх використання та розвитку.

Таке довгострокове планування визначить, звідки взяти ресурси для досягнення цілей і як їх розподілити. Основна перевага громади, яка має стратегію розвитку, вона знає, чого хоче досягнути, що для цього треба зробити, коли і якими силами.

Фото без описуВ он-лайн режимі до присутніх звернувся Володимир Родченко та провів огляд процесу стратегічного планування Стратегії розвитку Близнюківської селищної громади. Він ознайомив із нормативним забезпеченням плануванням місцевого розвитку в Україні, складом стратегії розвитку громади, а також з  основами збору даних для соціально-економічного аналізу.

Під час засідання присутні мали змогу ставити запитання та висловити власну думку.

Фото без опису

В ході роботи було обговорено план заходів та строки написання Стратегії,  суть планування та функції робочої групи. Також  визначено наступні завдання: проведення опитування громадської думки мешканців та підприємців Близнюківської селищної громади та збір даних для соціально-економічного аналізу. Завдання необхідно виконати до наступного засідання робочої групи, що заплановано на  березень 2021 року. (Протокол засідання).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень