Близнюківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує

Дата: 07.05.2020 14:20
Кількість переглядів: 903

Контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на агропродовольчому ринку в смт Близнюки

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», постанови Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 р. № 14 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках», спеціалістами Близнюківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області починаючи з 01.05.2020 року щоденно здійснюються позапланові перевірки Близнюківського агропромислового ринку ФОП Малихіна В.І. з метою контролю дотримання профілактичних заходів з протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами.

Під час проведення перевірок перевіряється: наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»; наявність на вході на територію ринку диспансеру з антисептиком; проведення температурного скринінгу працівників ринку та відвідувачів; наявність в них медичних масок або респіраторів; одночасна кількість перебування відвідувачів на території ринку; наявність розмітки біля торгівельних точок та наявність захисних екранів між продавцем та покупцем.

Особлива увага приділяється проведенню дезінфекційних заходів на ринку та частоті їх проведення.

Під час здійснення перевірок серед працівників ринку та покупців розповсюджувались листівки по попередженню захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19.

За період з 01.05.2020 по 07.05.2020 порушень протиепідемічних заходів, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 року № 14 не виявлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень