Вікіекспедиція у Близнюках

Дата: 17.09.2019 11:02
Кількість переглядів: 691

   У суботу 7 вересня у Музеї історії Близнюківського району відбулася зустріч Близнюківського селищного голови Геннадія Короля з представниками ГО “Вікімедіа Україна” задля участі Близнюківської громади у проекті “Вікіекспедиції”, що має на меті покращення й ілюстрування статей вільної інтернет-енциклопедії Вікіпедії створеними під час подорожей фото-, аудіо-, відеоматеріалами найвідділеніших куточків України.

  Проект “Вікіекспедиції” було запроваджено в Україні у 2011 році за прикладом подібного проекту у Польщі. На цей час проведено понад 40 вікіекспедицій за сприяння ГО Вікімедіа Україна” та кількох сотень під егідою проекту.

  Представниками ГО “Вікімедіа Україна” було здійснено фотографування всіх найважливіших адміністративних, культурно-освітніх, промислових, інфраструктурних об'єктів, пам'яток історико-культурної спадщини та природи, розташованих у Близнюках та навколишніх селах. Зібрану краєзнавчу інформацію в подальшому буде завантажено на сестринський проект Вікіпедії – Вікісховище для додавання її до проектів Фонду Вікімедіа.

   Як зазначив Геннадій Король, Близнюківська територіальна громада впевнено стає частиною сучасного світу, в якому кожен може вільно створювати інформацію і знання, мати доступ до них і обмінюватися ними.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень